Doğum Taşı Rehberi

Doğum Taşı Rehberi

DOĞUM TAŞI NEDİR?

Doğum taşınızın ne olduğunu ve sahip olduğu harika güçleri Doğum Taşları Rehberimizle keşfedin!

Tıpkı burçların kişiliğimize dair benzersiz bir bakış açısı gibi, doğum taşları da gökyüzünden doğum ayımıza ve kimliğimizi şekillendiren niteliklere dair zengin bir öngöre sunar. Her doğum taşı kendi doğal cazibesine sahip olduğundan, doğum ayınızla uyumlu olana yönelebilir veya belirli güçleri harekete geçiren bir renk tonu seçmeyi tercih edebilirsiniz.

Doğum taşı mücevherlerinin belirli bir ayda takıldığında takan kişiye faydaları olduğu söylenirdi ancak modern değişiklik doğum taşınızı yıl boyunca takmaktır. Doğum taşları genellikle mücevher olarak takıldığından, kendiniz veya sevdikleriniz için muhteşem ve anlamlı bir hediye olacaktır.



OCAK

Ocak Ayı Doğum Taşı - Garnet
Ocak Ayı Doğum Taşı - Garnet

Koyu kırmızı Garnet, Ocak ayında doğanların (sadık ve çalışkan liderler) taşıdır ve takan kişiye güç, refah ve sağlık sağladığına inanılır. Genellikle 'İnanç Taşı' olarak adlandırılan Garnet, takanların onurlu oldukları ve başlarına bol miktarda iyi şey geldiği söylenir! Garnet ayrıca takan kişiyi zarardan koruduğuna inanılır. Nötr alt tonlarıyla Garnet'in muhteşem rengi şaşırtıcı derecede çok yönlüdür.

ŞUBAT

Şubat Ayı Doğum Taşı - Ametist
Şubat Ayı Doğum Taşı - Ametist

Ametist doğum taşı doğaya, renge ve güce dayanır. Şubat ayında doğanlar (zeki, sanatsal ve asi) için besleyici bir armağan sunar. Ametist, daha koyu erik morlarından soluk menekşelere kadar uzanan zarif mor tonlara sahiptir. Ametist'in mitolojisi Antik Yunan'a kadar uzanır ve bilgelik, istikrar ve güç taşı olduğu söylenir. Dayanıklıdır, sonsuzdur ve istikrar, cesaret, berraklık veya güç aradığınızda yanınızda bulundurmanız için mükemmel bir taştır. Sanatçı Leonardo Da Vinci'nin onu entelektüel kapasitesini geliştirmek ve kötü düşünceleri uzak tutmak için bir araç olarak kullandığı söylenir.

MART

Mart Ayı Doğum Taşı - Aquamarin
Mart Ayı Doğum Taşı - Aquamarin

Mavi doğum taşı, Latince su anlamına gelen 'aqua' ve deniz anlamına gelen 'marina' kelimelerinden gelir. Okyanusun kendisi gibi, Aquamarin de huzur ve dinginlikle ilgilidir ve yoğun bir zihni rahatlattığı ve bedene ve ruha dinginlik ve denge getirdiği söylenir. İyileştirici güçleri sevgiye de uzanır, Aquamarinin birliği, yeniden bağlantıyı ve bağlı aşkı desteklediği söylenir. Mart ayında doğanlar (dürüst, nazik ve doğası gereği hayalperest) için, hem kalp hem de boğaz çakrasına bağlanan, sevgiyi ve açık ve dürüst iletişimi deneyimlemenizi sağlayan bir kristaldir, yogada veya meditasyonda sarsılmaz desteğini hatırlamak için vücuda yakın bir şekilde takılması önerilir.

NİSAN

Nisan Ayı Doğum Taşı - Diamond
Nisan Ayı Doğum Taşı - Diamond

Doğum taşlarının en berrak olanı olan Nisan ayında doğanlar (maceracı, şefkatli, diplomatik) elmaslara adaydır. Elmasların zihinsel berraklık sağladığına ve aşkı canlandırdığına inanılır, güzellikleri ve nadirlikleri ile ünlüdür. Aşkın ve sonsuzluğun sembolü olarak arzu edilir. Elmas tüm değerli taşların en güçlüsü olduğundan, antik mitolojiye göre elmas takanların taşla aynı güce sahip olacağına da inanılır.

MAYIS

Mayıs Ayı Doğum Taşı - Emerald
Mayıs Ayı Doğum Taşı - Emerald

Orman kadar zengin bir yeşil olan Emerald, bir kraliçeye yakışan gösterişli bir taştır ve Kleopatra'nın tercih ettiği mücevherdi. İyi şans, inanç ve aşkla bağlantılı olduğu söylenirdi, bu da onu tüm Mayıs tanrıçaları (empatik, canlı ve hayal gücü yüksek) için uygun bir seçim haline getirir. Emerald, takan kişiye sezgi ve bolluk verir.

HAZİRAN

Haziran Ayı Doğum Taşı - Alexandrite
Haziran Ayı Doğum Taşı - Alexandrite

Derin mor renkte olan Alexandrite, hayatı temsil ettiği söylenen bir bukalemun niteliğine sahiptir ve tek bir ton olmaktan ziyade, sürekli değişen ve güzel olan birçok renk ve deneyimin toplamıdır. Alexandrite, hayatınızdaki amacınızı ortaya çıkaracak, enerjide bir değişimi teşvik edecek ve ışığı, hayal gücünü, neşeyi ve sezgiyi öne çekecektir. Haziran ayında doğanlar (komik, hassas ve iyi bir arkadaş) için tasarlanmış olsa da, taşın alanlarına girmesine izin veren herkes için bir sezgi, yaratıcılık ve ilham alameti olduğu söylenir.

TEMMUZ

Temmuz Ayı Doğum Taşı - Ruby
Temmuz Ayı Doğum Taşı - Ruby

Derin, göz kamaştırıcı bir kırmızı olan Ruby ateşli tutkuyu, romantizmi ve kalbin arzusunu temsil eder. Sahip oldukları bir yakut olanlar, içlerinden ve dışlarından etraflarına yayılan derin bir sevgi geliştirebileceklerdir. Bir şifa taşı olarak Ruby kan dolaşımındaki canlılığı geri kazandırdığı ve enerjiyi, farkındalığı ve cesareti artırdığı söylenir. Ruby 'Değerli Taşların Kralı' olarak duyurulur, artan enerji, cesaret ve mutluluk için takılabilirler.

AĞUSTOS

Temmuz Ayı Doğum Taşı - Peridot
Temmuz Ayı Doğum Taşı - Peridot

Parlayan Peridot, Yunanca 'bolluk vermek' kelimesinden gelir, bu nedenle adından da anlaşılacağı gibi peridot, bakana refah ve iyi talih verir, zenginliği, olumlu bir zihni, sabrı ve korkusuzluğu teşvik eder. Bir yanardağın taşmasından türetilen yaratılışın kaynağı, korkusuzluğu ve bol mutluluğu arayan Ağustos doğumlular (cesur, gözlemci, bağımsız) için uygun bir seçimdir. Taş gün ışığında veya akkor ışıkta renk değiştirmediği için 'akşamın zümrüdü' olarak bilinir.

EYLÜL

Temmuz Ayı Doğum Taşı - Safir
Temmuz Ayı Doğum Taşı - Safir

Okyanus kadar derin bir mavi olan safir doğum taşı, denizle aynı bilgeliğe sahiptir ve doğal olarak berraklığı ve asaleti teşvik eder. Safirler, takan kişinin kendine güvenen ve odaklanmayı sürdürmesini sağlayan bir güç zenginliğine sahiptir. Bu da onu Eylül doğumlular (sakin, zeki ve çok gezmiş) için çarpıcı bir seçim haline getirir. Ayrıca, safirlerin yaratıcı ifadeyi geliştirdiği, acıyı azalttığı ve takan kişiye pozitif enerji getirdiği söylenir.

EKİM

Temmuz Ayı Doğum Taşı - Turmalin
Temmuz Ayı Doğum Taşı - Turmalin

Pembe bir renk tonu olan Turmalin, güzelliği ve sevgiyi temsil eden kadınsı, kalp temelli bir enerjiye sahiptir. Stresi iyileştirdiği ve sıcaklığı, dostluğu ve içsel güveni teşvik ettiği söylenen turmalin, olumsuz düşünceleri enerjik bir şekilde uzaklaştıracak ve Ekim ayında doğanlara (dost canlısı, kendine güvenen ve bağımsız) öz sevgi ve içsel şefkat sunacaktır.

KASIM

Temmuz Ayı Doğum Taşı - Topaz
Temmuz Ayı Doğum Taşı - Topaz

Altın turuncu bir parıltıya sahip olan Topaz, güneş gibi canlandırıcıdır, pozitiflik, büyüme ve bolluk yayar. Topaz, güçlerinden yararlanarak Kasım ayında doğanları (güçlü iradeli, meraklı ve ilham verici düşünürler) olumsuzluktan kurtaracak, yaratıcılığı ateşleyecek ve yeni olasılıkları çağıracaktır. Ayrıca ruhları canlandırdığı ve kişisel gelişim patlaması sağladığı söylenir.

ARALIK

Temmuz Ayı Doğum Taşı - Zirkon
Temmuz Ayı Doğum Taşı - Zirkon

Zirkon, iyi şans, zafer ve kişisel başarı getirdiğine inanılan eski bir tılsımdır. Zihni ve bedeni gençleştiren dönüştürücü bir doğaya sahip olan Aralık doğumlular (hırslı, cömert ve nüfuzlu) sezgilerini geliştirecek ve engelleri ortadan kaldıracak. Ruhun özgürce dolaşmasına izin verirken destek, güçlendirme ve kendini ifade etme yeteneği kazanacaktır.



Doğum taşlarının büyüleyici doğasından ilham aldınız ve cazibesini hayatınıza katmak mı istiyorsunuz? Bu taşların doğuştan gelen gücünü anlamak için, Doğum Taşı Koleksiyonumuza göz atmak için tıklayın.

Paylaş: